Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Mark Pourel / Unsplash

18 серпня мобільний застосунок єТривога вперше оголосив про небезпеку ударів в Автономній республіці Крим, окупованій росіянами з 2014 року.

Увечері вибухи пролунали в районі аеродрому Бельбек, де розташовано найбільшу військову авіабазу окупантів. Вибухи було чути у сусідньому Севастополі.

Про сильні вибухи та роботу сирен повідомляли також жителі Керчі, що на протилежному боці півострова. Окупаційна влада заявляла, що спрацювала протиповітряна оборона.

Міністерство оборони України традиційно попередило про небезпеку куріння.

Інститут вивчення війни зауважив, що вчора Росія вперше з початку липня не заявила про свої територіальні здобутки в Україні.

Кількість і тривалість повітряних тривог в регіонах України з початку повномасштабного вторгнення. Скриншот з сайту alerts.in.ua

Таємничі атаки на військові об’єкти у Криму почалися з руйнування авіабази в Новофедорівці під Саками 9 серпня. Як згодом з’ясувалося, за офіційними повідомленнями ЗСУ було знищено до десятка бойових літаків.

16 серпня вибухнули склади боєприпасів у селі Майське біля Джанкоя. Кількома годинами пізніше було завдано удару по авіабазі у Гвардійському біля Сімферополя.

Українське військове керівництво пояснює вибухи «недотриманням правил протипожежної безпеки».

З російського боку так само не покладають відповідальність на Збройні сили України, пояснюючи удари самозайманням боєприпасів, диверсіями і «головотяпством».

Водночас західна та українська преса пишуть про дії українських сил спецоперацій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button