Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: objectiv.tv

У Харкові встановили перше укриття від обстрілів біля зупинки громадського транспорту. Про це повідомляє «Суспільне». Місто стало першим в країні, яке реалізувало такий проєкт.

У приміщенні є ящик зі 100 кілограмами піску для гасіння пожеж, гучномовець, екран для камер відеоспостереження, вай-фай та прямий зв’язок з диспетчером. Також у сховищі розміщено карту руху транспорту та розклад. Загалом укриття розраховане на 30 людей та має 12 сидячих місць.

На стінах споруди створили мурал, на якому зображено Держпром, пам’ятник Шевченку, харківська опера, дзеркальний струмінь та пам’ятник незалежності «Україна, що летить.

Мер міста Ігор Терехов в телемарафоні заявив, що зупинка має модульне рішення, її можна збільшувати або зменшувати залежно від району і пасажиропотоку. Крім того, змінюватиметься і зовнішній вигляд зупинок, а саме, намальовані на них мурали.

Загалом у місті планують встановити 25 таких сховищ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button