Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Трамвайний оператор Відня розпочне роботу над проєктом децентралізації доставки посилок по всьому місту. Передбачається, що містяни зможуть отримати посилку через розгалужену трамвайну мережу, пише The Mayor.

Рішення спрямоване на декарбонізацію нового джерела викидів вуглекислого газу, що зростає, — послуг доставки «останньої милі». Це також зменшить трафік і допоможе кур’єрським компаніям виконувати найменш рентабельну частину своєї роботи – ходити від дверей до дверей.

З початку пандемії доставка посилок почала набирати обертів. Більшість покупок перемістилися в інтернет, а компанії, які займаються доставкою, здійснюють мільярди щоденних поїздок. Лише у Відні, за оцінками експертів, у 2021 році було 113 мільйонів замовлених через інтернет товарів.

Однак ця тенденція створює логістичну проблему та провокує більше шкідливих викидів. Для вирішення цих проблем влада Відня планує замінити вантажні фургони на вантажні велосипеди та встановлювати поштомати у всіх районах. Також в 2024 році проведуть експеримент з доставки, використовуючи наземний громадський транспорт. Планується, що будь-яка людина зможе забирати посилки під час щоденних поїздок і перевозити їх містом.

Ось як система працюватиме: на кінцевих зупинках трамвайної лінії встановлять великі поштові скриньки. Люди, які хочуть взяти участь у системі доставки, зможуть отримати посилку за допомогою QR-коду, та через мобільний додаток дізнаються, де потрібно її залишити. В ідеалі програма накреслить зручне місце на основі попередньо визначеного маршруту окремої людини. Потім, доїхавши до конкретної зупинки, вона зможе залишити посилку в меншій скриньці, розташованій на трамвайній зупинці.

Місцева влада вже провела техніко-економічне обґрунтування, а також дослідження, наскільки громадськість готова брати участь у цій ініціативі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button