Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Лісьє Схрейнемахер в Ірпені. Фото: defensie.nl

Нідерланди приєднаються до відбудови України до завершення війни, щоб підтримати економіку. Зокрема, країна виділить понад 80 млн євро на допомогу, інвестиції та розмінування, повідомляє Міноборони.

Країна виділить 65 млн євро на допомогу і інвестиції, додаткових десять млн євро – на проєкти, спрямовані на знешкодження мін та інших боєприпасів. Крім того, Нідерланди зарезервували один млн євро для реконструкції низки міст. Зокрема, Херсона, Одеси та Миколаєва.

Ще 2,5 млн євро буде виділено Європейському банку реконструкції та розвитку для надання експертних знань у галузі макроекономічних реформ. Також два млн євро надійдуть до Фонду ООН на підтримку жертв сексуального і гендерного насильства.

За словами Лісьє Схрейнемахер, міністерки з питань зовнішньої торгівлі та розвитку, уряд Нідерландів планує «вкласти стільки зусиль у відбудову інфраструктури України, скільки можливо, щоби підтримати роботу економіки».

«Коли йдеться про інфраструктурні проєкти, ми будемо допомагати нідерландським бізнесам інвестувати і знижуватимемо ризики від інвестицій в Україну» – заявила вона «Європравді», додавши, що ця діяльність та інвестиції будуть сконцентровані на територіях, що є відносно безпечними, де не ведуться бої

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button