Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/skyup.aero

Дві найбільші українські авіакомпанії МАУ та SkyUp знайшли роботу для своїх літаків та екіпажів за кордоном і перевозять пасажирів, показало дослідження avianews.com.

Оскільки через напад Росії домашній ринок для авіаперевізників наразі закрито, вони почали приймати замовлення на перевезення від інших авіакомпаній та туроператорів.

SkyUp

Найбільшим авіапарком з українською реєстрацією оперує SkyUp: один Boeing 737-700 і вісім Boeing 737-800. У серпні перевізник отримав ще один Boeing 737-800, його готують до польотів.

Маршрутна мережа SkyUp зараз включає рейси Європою й Туреччиною. Компанія працює на умовах мокрого лізингу з Air Albania, Corendon Airlines, Tailwind Airlines, Smartwings Slovakia, Smartwings, Freebird Airlines та Wizz Air.

У Європі склалися гарні умови для такого типу оренди. Під час пандемії коронавірусу європейські авіакомпанії скоротили свій флот, а тепер, після відновлення попиту, їм бракує ресурсів.

SkyUp літає на власних літаках з українськими екіпажами на замовлення інших авіакомпаній. За це отримує фіксовану плату, яка не залежить від заповнення місць. Продажі квитків виконує замовник рейсів, на якому лежить відповідальність за прибутковість польотів.

МАУ

Міжнародні українські авіалінії довгий час вважалися найбільшою авіакомпанією України, але тепер значно відстають від SkyUp за розміром активного флоту. МАУ задіяла для рейсів по Європі чотири літаки: один Boeing 737-800, два Boeing 737-900ER та Embraer E190.

Літаки МАУ виконують рейси на умовах мокрого лізингу для Air Albania і SmartLynx Airlines. Один «боїнг» задіяно в Польщі для перевезення туристів місцевого туроператора на курорти.

Інші великі українські авіакомпанії, які перевозили пасажирів до лютого 2022 року, тепер не виконують рейси. Простоюють літаки Windrose, Bees Airline і Azur Air Ukraine.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button