Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на 22 серпня сума прямих збитків інфраструктури України зросла до 113,5 млрд доларів. У порівнянні з обрахунками від восьмого серпня загальна сума збільшилася на 3.1 млрд, йдеться в звіті Київської школи економіки.

Найбільша частина в загальній сумі збитків належить житловому фонду. Внаслідок бойових дій зруйновано та пошкоджено 131,3 тисячі житлових будинків на 47,8 млрд доларів.

Збитки інфраструктури продовжують зростати, і станом на 22 серпня складають 35,1 млрд долара. За останніми даними внаслідок бойових дій пошкоджено або зруйновано 311 мостів та мостових переправ, 24,8 тисячі км доріг. Водночас за інформацією Міністерства інфраструктури вже відновлено проїзд 49 штучними спорудами на автодорогах державного значення, з яких 20 — у Київській та 17 — у Чернігівській областях.

За оцінкою експертів проєкту «Росія заплатить», зросли збитки завдані підприємствам та промисловості — до 9,5 млрд доларів, сфері освіти — до 3,9 млрд та транспорту — до 3 млрд.

Внаслідок війни українці вже втратили понад 188 тисяч легкових авто, загальна сума збитків від яких складає 1,7 млрд доларів. Ці обрахунки не враховують кількості і вартості не зареєстрованих в Україні авто, тож фактична сума збитків може бути вищою.

Загалом з початку війни пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 15,3 тисячі багатоповерхівок, 115,9 тисячі приватних будинків, 388 підприємств, 43,7 тисячі одиниць сільськогосподарської техніки, 1991 магазин, 798 дитсадків, 934 медзаклади, 715 культурних споруд, 593 аптеки, 119 обʼєктів соціальної сфери, 17 ЦНАПів.

Оцінка є результатом спільної роботи KSE Institute, урядових органів за лідерства Мінреінтеграції, Мінрегіону та Мінінфраструктури у співпраці з іншими міністерства та партнерськими організаціями в рамках діяльності Нацради з відновлення України від наслідків війни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button