Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Dan Gold / Unsplash

Все літо аналітики компанії «Епіцентр» спостерігають не притаманне сезону зростання продажів обігрівачів, повідомляє RAU.

У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року продажі зросли в десятки разів. Наприклад, попит на масляні обігрівачі підвищився у 47 разів. У стільки ж разів зросли продажі ковдр.

Значним попитом користуються й електричні конвектори, теплові панелі, інфрачервоні обігрівачі, тепловентилятори тощо. Більш як утричі зросли продажі біокамінів і твердопаливного обладнання. Продажі дизельних генераторів зросли ушестеро.

«Ми бачимо, що українці прагнуть застрахуватися від усіх можливих сценаріїв розвитку подій у наступному опалювальному сезоні та завчасно забезпечити себе та свої родини теплом», — коментує Ангеліна Бурлакова, директорка наприямку «електротехніка» мережі «Епіцентр».

В Епіцентрі вважають, що українці прагнуть вже зараз купити ці товари, адже восени ціни можуть підвищитися мінімум на 25%. До цього призведуть значні коливання курсу гривні, підвищення вартості сировини та логістики. Зокрема, виробники закуповують метал не в Україні, як раніше, а в Туреччині.

Читайте також: Україна готова до опалювального сезону на 60%. Що українцям очікувати цієї зими?

Нагадаємо, наприкінці липня Верховна Рада встановила мораторій на підвищення тарифів на газ, опалення і гарячу воду для населення. Однак влада попереджає, що цієї зими температура у квартирах буде на кілька градусів нижчою за норму.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button