Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

З початку повномасштабної війни ряд держреєстрів відключили від «Дії» з міркувань безпеки. У додатку не відображаються штрафи за порушення правил дорожнього руху, але це не означає, що їх немає, пише AIN.

З 16 травня 2022 року камери автоматичної фото та відеофіксації порушень ПДР відновили свою роботу. З цього моменту українцям знову почали приходити штрафи.

Раніше дізнатися про штраф і одразу сплатити його можна було в «Дії» та «Електронному кабінеті водія», але зараз вони відключені. Тому водії можуть дізнатися про несплачений штраф, коли його в односторонньому порядку спишуть з банківського рахунку на запит виконавчої служби, але сума буде в рази більша. Наприклад, штраф за перевищення швидкості на суму 1700 гривень може зрости до 4040 через прострочку за платежем. У цю суму входить 640 гривень, які додатково стягуються за передачу до Державної виконавчої служби. Тільки після з’ясування обставин з інспектором ДВС, штраф з’явиться в «Дії».

Інформацію про наявність штрафів можна перевірити через сайт МВС. Потрібно ввести номер авто та данні документа, що засвідчує особу або право володіння транспортом.

Щоб отримувати сповіщення про штрафи, можна скористатися офіційним мобільним додатком МВС України — «Штрафи ПДР».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button