В Івано-Франківську на базі колишнього заводу відкриють фудмаркет
Це буде перший фудмаркет на заході України.
Це буде перший фудмаркет на заході України.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 119 днів. За цей час ми опублікували 24954 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
В Івано-Франківську на території інноваційного центру «Промприлад.Реновація» відкриють перший поверх фудмаркету Foodoteka. Двоповерховий комплекс об’єднає 15 корнерів із їжею, а також нові проєкти для гостей і шефів, пише The Village.
З 2017 року на площі в понад 40 тисяч квадратних метрів у центрі міста розвивають інноваційний проєкт, який зібрав підприємців із Франківська та всієї України.
На «Промприладі» вже працюють бар, коворкінг, школа танців, міський відділ роботи з інвестиціями та ще кілька локальних бізнесів.
Foodoteka буде складатися з двох рівнів. Загальна площа приміщення – понад три тисячі квадратних метрів – це буде перший і найбільший фудмаркет на заході України.
На першому поверсі відкриють класичний ринок їжі, у якому працюватиме 15 моноконцептів. Наприклад, це будуть бар, бургерна, кавʼярня, пекарня, кондитерська, суші-бар, раменна та піцерія з дров’яною піччю. Також наразі шукають партнерів для формату кримськотатарської кухні.
На другому поверсі реалізовується Food Hub, який матиме освітньо-розвиткову функцію. Команда передбачає на цьому рівні дві кулінарні школи (Culinary School і Bakery School), Food Lab і R&D Kitchen&Bar.
Концепція «двох поверхів» розрахована на співпрацю з бізнесами. У команді пояснюють, що поверхи мали би підсилювати одне одного. «Наприклад, гравець із першого поверху може користуватися лабораторією на другому та бути впевненим у якості продукту. Також бізнеси з першого поверху можуть орендувати кулінарну школу на другому та популяризувати власний продукт».
За архітектуру та дизайн Foodoteka відповідає бюро Forma. Неймінг Foodoteka розробили з комунікаційниками дизайнерської студії Spiilka.
Відкриття першого поверху з фудмаркетом планують на грудень 2022 року. Реалізація другого поверху запланована на 2023-й.
Промприлад.Реновація — інноваційний центр на базі івано-франківського заводу «Промприлад». Тут створюються можливості на перетині освіти, мистецтва, нової економіки та урбаністики.
На початку 2019 року було підписано договір про купівлю-продаж заводу «Промприлад». Загальний бюджет реконструкцій та запуску проекту складає 25 мільйони доларів.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті