Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 42 днів. За цей час ми опублікували 27021 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Івано-Франківську на території інноваційного центру «Промприлад.Реновація» відкриють перший поверх фудмаркету Foodoteka. Двоповерховий комплекс об’єднає 15 корнерів із їжею, а також нові проєкти для гостей і шефів, пише The Village.

З 2017 року на площі в понад 40 тисяч квадратних метрів у центрі міста розвивають інноваційний проєкт, який зібрав підприємців із Франківська та всієї України.

На «Промприладі» вже працюють бар, коворкінг, школа танців, міський відділ роботи з інвестиціями та ще кілька локальних бізнесів.

Foodoteka буде складатися з двох рівнів. Загальна площа приміщення – понад три тисячі квадратних метрів – це буде перший і найбільший фудмаркет на заході України.

На першому поверсі відкриють класичний ринок їжі, у якому працюватиме 15 моноконцептів. Наприклад, це будуть бар, бургерна, кавʼярня, пекарня, кондитерська, суші-бар, раменна та піцерія з дров’яною піччю. Також наразі шукають партнерів для формату кримськотатарської кухні.

На другому поверсі реалізовується Food Hub, який матиме освітньо-розвиткову функцію. Команда передбачає на цьому рівні дві кулінарні школи (Culinary School і Bakery School), Food Lab і R&D Kitchen&Bar.

Концепція «двох поверхів» розрахована на співпрацю з бізнесами. У команді пояснюють, що поверхи мали би підсилювати одне одного. «Наприклад, гравець із першого поверху може користуватися лабораторією на другому та бути впевненим у якості продукту. Також бізнеси з першого поверху можуть орендувати кулінарну школу на другому та популяризувати власний продукт».

За архітектуру та дизайн Foodoteka відповідає бюро Forma. Неймінг Foodoteka розробили з комунікаційниками дизайнерської студії Spiilka.

Відкриття першого поверху з фудмаркетом планують на грудень 2022 року. Реалізація другого поверху запланована на 2023-й.

Промприлад.Реновація — інноваційний центр на базі івано-франківського заводу «Промприлад». Тут створюються можливості на перетині освіти, мистецтва, нової економіки та урбаністики.

Фото: Аліна Кондратенко

На початку 2019 року було підписано договір про купівлю-продаж заводу «Промприлад». Загальний бюджет реконструкцій та запуску проекту складає 25 мільйони доларів.

Фото: Аліна Кондратенко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button