Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Івано-Франківську на території інноваційного центру «Промприлад.Реновація» відкриють перший поверх фудмаркету Foodoteka. Двоповерховий комплекс об’єднає 15 корнерів із їжею, а також нові проєкти для гостей і шефів, пише The Village.

З 2017 року на площі в понад 40 тисяч квадратних метрів у центрі міста розвивають інноваційний проєкт, який зібрав підприємців із Франківська та всієї України.

На «Промприладі» вже працюють бар, коворкінг, школа танців, міський відділ роботи з інвестиціями та ще кілька локальних бізнесів.

Foodoteka буде складатися з двох рівнів. Загальна площа приміщення – понад три тисячі квадратних метрів – це буде перший і найбільший фудмаркет на заході України.

На першому поверсі відкриють класичний ринок їжі, у якому працюватиме 15 моноконцептів. Наприклад, це будуть бар, бургерна, кавʼярня, пекарня, кондитерська, суші-бар, раменна та піцерія з дров’яною піччю. Також наразі шукають партнерів для формату кримськотатарської кухні.

На другому поверсі реалізовується Food Hub, який матиме освітньо-розвиткову функцію. Команда передбачає на цьому рівні дві кулінарні школи (Culinary School і Bakery School), Food Lab і R&D Kitchen&Bar.

Концепція «двох поверхів» розрахована на співпрацю з бізнесами. У команді пояснюють, що поверхи мали би підсилювати одне одного. «Наприклад, гравець із першого поверху може користуватися лабораторією на другому та бути впевненим у якості продукту. Також бізнеси з першого поверху можуть орендувати кулінарну школу на другому та популяризувати власний продукт».

За архітектуру та дизайн Foodoteka відповідає бюро Forma. Неймінг Foodoteka розробили з комунікаційниками дизайнерської студії Spiilka.

Відкриття першого поверху з фудмаркетом планують на грудень 2022 року. Реалізація другого поверху запланована на 2023-й.

Промприлад.Реновація — інноваційний центр на базі івано-франківського заводу «Промприлад». Тут створюються можливості на перетині освіти, мистецтва, нової економіки та урбаністики.

Фото: Аліна Кондратенко

На початку 2019 року було підписано договір про купівлю-продаж заводу «Промприлад». Загальний бюджет реконструкцій та запуску проекту складає 25 мільйони доларів.

Фото: Аліна Кондратенко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button