Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23614 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Nick Grapsy

У Борисполі демонтують алею героїв радянських часів через реконструкцію у Міському парку. Про це розповів мер Володимир Борисенко, пише видання «Бориспіль-Вісті».

Рішення про демонтаж прийняв виконавчий комітет Бориспільської міськради.

2021 року було розроблено проєкт реконструкції парку, яку планували розпочати цього року. Демонтаж алеї проходитиме в рамках декомунізації, відповідні міністерства вже надали дозвіл на перенесення меморіального комплексу до Книшового меморіально-паркового комплексу.

Він пояснив, що поховання на алеї ускладнюють процес демонтажу.

«Там поховані солдати, тому перепоховання буде робитися силами спеціалізованих служб. Для цього необхідно підготувати місце на Книшовому. Враховуючи те, що капітальні видатки зараз заблоковані, ми розбили роботи на кілька етапів. Це дасть змогу розпочати роботи вже зараз, в той же час не перетворюючи парк на будівельний майданчик», – зазначив Борисенко.

Книшовий меморіальний парк знаходиться в центрі Борисполя. У цьому місці раніше розташовувалося найстаріше кладовище міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button