Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Михайло Лукашук

На вулиці Пекарській, 11 у Львові відкрився заклад «Товариство розвитку і прикрашання міста», який поєднує кафе і галерею.

Фото: Михайло Лукашук

Товариство з такою назвою існувало у Львові наприкінці ХІХ — на початку ХХ століття. Його учасниками та учасницями були люди від історії, архітектури та мистецтва, які поширювали ідею збереження міських пам’яток. 

Фото: Михайло Лукашук

«Ми не змогли пройти повз цієї знахідки. Назва товариства нас зачепила і пазл склався. Трішки наївна і з добрим наміром допомагати місту, його мешканцям і гостям. Для розвитку і збереження естетичного вигляду», — йдеться на сторінці кафе.

Фото: Михайло Лукашук

На цьому місці раніше стояла неоренесансна вілла, якою володів львівський фотограф Давид Мазур, член «Товариства». У 1911 році він продав віллу та земельну ділянку під нею друкареві Казимирові Станіславу Якубовському. Новий власник розібрав палацик і натомість збудував чотириповерхову кам’яницю з друкарнею.

Фото: Софія Давиденко

У закладі подають веганські страви, каву, вино, крафтові пиво й сидр, а також десерти. Ось деякі позиції з меню, з яким докладніше можна ознайомитися за посиланням:

  • лате — 75 грн
  • банановий мілкшейк — 100 грн
  • авокадо тост з буряковим майонезом — 165 грн
  • обідня тарілка з кіноа — 180 грн
  • баскський спалений чізкейк — 130 грн
  • 330-мілілітрова пляшка сухого сидру Pure Brut Ysla — 100 грн
Фото: Софія Давиденко

Також тут продають книги видавництв Ist Publishing, Центру міської історії й «Артбук». Щомісяця у галерейному просторі змінюють експозиції, проводять музичні вечори.

Читайте також: У старовинній львівській віллі відкрився ресторан із садами

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button