Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Lehtikuva 

Конфлікт, пов’язаний із вечірками прем’єр-міністерки Фінляндії Санни Марін, загрожує зіпсувати її політичну кар’єру. Про це пише Тhe Guardian.

Марін була обрана на посаду в 34 роки, та стала наймолодшою обраною лідеркою країни у світі. У 27 років вона очолила міську раду Тампере, третього за величиною міста Фінляндії. До 2019 року Марін займала посаду міністерки транспорту та зв’язку, а після того, як Антті Рінне пішов з посади прем’єр-міністра, Соціал-демократична партія Фінляндії обрала її своєю кандидаткою на посаду нового прем’єр-міністра. Марін очолила коаліцію з п’яти партій, де головували жінки, а більшості з них не було 40 років.

Марін блискуче впоралася з управлінням країною під час епідемії коронавірусу та забезпечила вступ Фінляндії до НАТО. У своїй політиці вона робить значний акцент на екологічних проблемах та правах жінок.

У грудні 2021 року вона вибачилася за те, що відвідала нічний клуб Гельсінкі з друзями після контакту з хворим на ковід. Марін вийшла без службового телефону й отримала повідомлення про ізоляцію лише після повернення додому.

Нещодавно їй довелося пройти тест на наркотики (який виявився негативним) після публікації кадрів з приватної вечірки. Марін спочатку захищала своє право на спілкування в неробочий час. Пізніше вона все-таки вибачилася за фотографії її друзів, які позують топлес в офіційній резиденції.

Її прихильники стверджують, що напади на Марін підживлюються мізогінією, і це правда, що сексизм переслідує її уряд. Наприклад, у Давосі у 2020 році модератор панелі запитав Марін, як працює її уряд, на що вона здивовано відповіла: «Він працює як будь-який уряд». Пізніше того ж року Марін розкритикували за те, що вона знялася без бюстгальтера під чорним блейзером для фотосесії в журналі.

За даними останніх опитувань, партія Марін відстає від правоцентристської Національної коаліції, що ставить під сумнів її майбутню перемогу на виборах. Але Марін також зустріла шалену підтримку, особливо з боку фінських жінок. Вони діляться відео, на яких розважаються на вечірках, під хештегом #solidaritywithsanna. У такий спосіб жінки підтримують лідерку уряду та її право розважатися.

Ставши прем’єр-міністром, Марін заявила, що не має наміру ставати політиком-машиною. Спочатку вона продовжувала жити у своїй приватній квартирі та робити покупки в місцевому супермаркеті. У 2020 році в інтерв’ю британському Vogue Марін сказала, що «просто хоче бути чесною та бути собою».

Видання підсумовує, що, можливо, критикам доведеться прийняти те, що світові лідери теж можуть бути звичайними людьми.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button