Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Georg Eiermann / Unsplash

Чиновники Амстердама вирішили тимчасово розмістити щонайменше тисячу мігрантів і біженців на пришвартованому круїзному судні, повідомляє Euronews.

Лайнер перебуватиме у порту столиці Нідерландів принаймні пів року, починаючи з першого жовтня. На судні планують обладнати додаткові 500 ліжкомісць. Мешканці будуть вільні заходити на судно та залишати його на свій розсуд.

Одним із чинників проблеми з розміщенням біженців є загальний дефіцит житла у Нідерландах — не лише в Амстердамі чи великих містах, а й у менших населених пунктах. Навіть отримавши офіційний прихисток, чимало мігрантів змушені лишатися жити у таборах, бо не можуть знайти житло. А умови в таборах не розраховані на довге перебування.

Днями вибухнув гучний скандал навколо центру Тер Апель, розташованому на півночі країни, біля кордону з Німеччиною. Це найбільший у Нідерландах табір для біженців, в якому, зокрема, перебувають і українці.

Наприкінці серпня у Тер Апелі померло тримісячне немовля. Причини поки розслідують, але смерть дитини прикула увагу до умов перебування. Центр розрахований на дві тисячі людей, однак у ньому живе значно більше. Понад 700 людей сплять за межами центру просто на землі під тентом, в цілковитій антисанітарії. Серед них — вагітні жінки, діти, люди з хронічними хворобами.

«Ми побачили безліч ризиків для здоров’я. У людей пухирі, хворі ноги, проблеми зі шкірою, бо вони не можуть помитися і сплять на вулиці у жорстких умовах. Деякі мають серцеві та респіраторні захворювання», — свідчать у Червоному Хресті.

До Тер Апеля — вперше до Нідерландів — навіть прибула команда «Лікарів без кордонів», організації, яка діє зазвичай у зонах воєнних конфліктів або регіонах, охоплених епідеміями.

Депутатка Європарламенту Софія інт Вельд сказала DW, що міграційна проблема — суто політична. На її переконання, Нідерланди є однією з найбагатших країн світу, й аби була політична воля, про людей можна було б попіклуватися значно краще. Винуватцями вона вважає політиків з антимігрантськими поглядами, які вважають, що якщо не пускати мігрантів у країну, вони зникнуть.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button