Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У німецькому місті Бад-Герсфельд мешканці можуть керувати вуличним освітленням відповідно до своїх уподобань та потреб. Наприклад, вони можуть зменшити яскравість освітлення за вікном спальні чи збільшити під час вечірньої прогулянки, пише Сities Тoday.

Ця ініціатива є частиною проєкту щодо вдосконалення інтелектуальної системи вуличного освітлення для курортного міста з 30 тисячами населення.

У мерії розповіли, що останнім часом отримують скарги на вуличне освітлення, пов’язані з погодою, безпекою руху, світловим забрудненням і скороченням споживання енергії. Міська влада дійшла висновку, що освітленню потрібен алгоритм машинного навчання в режимі реального часу, щоб зробити кожен ліхтар самооптимізованим, враховуючи всі запити та дані.

Пілотний проєкт перетворив 154 вуличні ліхтарі на світлодіоди, поєднавши датчики та контролери на основі штучного інтелекту для керування яскравістю, теплом і розподілом освітлення.

Було створено мобільний застосунок, щоб дозволити людям налаштувати вуличне освітлення відповідно до своїх потреб. Мешканці можуть мати «особистий світловий профіль», який також можна використовувати як навігаційну систему. Наприклад, робити світло яскравішим під час прогулянки в парку вночі.

Результати пілотного проєкту показали майже 80-відсоткове зниження споживання енергії. Додаткову економію досягли за рахунок приглушення світла.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button