Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Karl Hedin / Unsplash

В Україні запускають чотиримісячний онлайн-курс з урбаністики для дівчат віком від 15 до 22 років.

Під час навчання, яке організують громадська організація STEM is FEM за підтримки USAID, дівчата розроблять містобудівні проєкти для зруйнованих українських міст. На курс відберуть 50 учасниць. 

Освітній модуль включатиме теорію планування та розвитку міських територій,а також пратичні заняття. Його розіб’ють на тематичні зустрічі, що триватимуть 3-6 годин та проводитимуться у вихідні двічі на місяць. Назагал буде 8 зустрічей. Усі лекції запишуть і трансформують надалі у відеокурс.

Крім того, організатори проведуть ще відкриті онлайн-лекції раз на місяць впродовж чотирьох місяців. Вони триватимуть 1-2 години та будуть розміщені на сторінках проєкту в Facebook і Instagram та на сайті.

Далі дівчата розроблятимуть власні містобудівні проєкти. Журі, до складу якого входять спікери проекту, оцінять запропоновані ініціативи і відберуть 10 найкращих. Спеціалісти з містобудування та архітектури допоможуть авторкам зробити проєкти придатними для реалізації.

Після цього проєкти презентують місцевим громадам, органам місцевого самоврядування, бізнесам, міжнародним фондам чи організаціям, які інвестують у розвиток України.

«Наш проєкт дозволить врахувати голоси дівчат та жінок при плануванні сучасних українських міст. До того ж, він мотивуватиме юне покоління залишатися в Україні та вкладатися в її розвиток», — коментує ініціатор STEM is FEM Сергій Токарєв.

Подати заявку на участь можна виконавши відбіркове завдання на сайті. Дедлайн подання заявки — 30 вересня.


Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button