Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: koda.gov.ua

Площа території в різних регіонах України, яка потребує розмінування, становить 185 тисяч квадратних кілометрів – майже третя частина країни. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар.

За його словами, внаслідок повномасштабної війни майже половина території нашої держави потенційно була забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами.

Значну проблему становить забруднення мінами та вибухонебезпечними предметами річок, водойм, водосховищ, зокрема прибережних акваторій Азовського і Чорного морів. ВНП можуть бути забруднені приблизно 19 тисяч квадратних кілометрів акваторій України.

Загалом з початку повномасштабної війни було обстежено майже 70 тисяч гектарів та виявлено більш як 192 тисячі вибухонебезпечних предметів, у тому числі понад 2100 авіабомб. Під час розмінування Київської, Чернігівської і Сумської областей рятувальники очистили від мін і боєприпасів 447 населених пунктів.

Раніше ДСНС запустило інтерактивну мапу з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів та замінованих ділянок. Вона дозволяє щоденно відстежувати динаміку робіт з розмінування.

Читайте також: Я помітив щось схоже на міну, що робити далі? Пояснюємо та показуємо


Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button