Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23631 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укрзалізниця

До настання холодів мешканців Залізного містечка в Ірпені — тимчасового житла з вагонів для тих, хто втратив дім внаслідок наступу росіян на Київ — переселять до іншого модульного містечка. Про це ТСН повідомив перший заступник міського голови Ірпеня Андрій Кравчук.

Влітку мешканці користувалися кондиціонерами, але для зими тимчасове житло з вагонів не пристосоване. Крім того, труби водопроводу, які Ірпіньводоканал підвів до містечка, розташовано на поверхні ґрунту й вони теж не витримають морозів.

Мешканців переселять до модульного містечка «Дубки», а вагони забере назад Укрзалізниця.

Щодо «Дубків», Кравчук запевнив, що це містечко до зими готове: є два джерела опалення. Один капітальний корпус буде опалюватися газом.

Фото: facebook.com/andrejjkravchuk

У самих модульних будиночках — кімнатах і загальних місцях — встановлено електрорадіатори і додатково інверторні кондиціонери. До містечка протягнули електролінію. Зараз воно споживає 210 кВт, але за монтування другої черги обсяг буде збільшено до 500 кВт.

Фото: facebook.com/groups/irpin.daily

Модульне містечко розташоване на території санаторію «Дубки». Зараз тут встановили чотири житлових модулі приблизно на 350 людей. До кінця вересня містечко збільшать удвічі. Кожен модуль включає душові кабіни, санвузли, пральні, є дитячі ігрові кімнати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button