Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Taras Chuiko

У Німеччині 12 із 16 федеральних земель оголосили про тимчасову зупинку прийому біженців за системою первинного розподілу. Про це повідомляли видання групи Redaktions Netzwerk Deutschland, пише DW.

За даними МВС Німеччини, кілька федеральних земель висловили стурбованість з приводу того, що скоро вони досягнуть межі своїх можливостей з прийому біженців, – у тому числі через збільшення кількості людей, які прибувають до Німеччини «Балканським маршрутом».

Тим часом розподіл біженців федеральними землями, як і раніше, можливий, додали в міністерстві.

Федеральна служба міграції пояснює, що наразі «ідеться лише про призупинений прийом біженців за так званою системою первинного розподілу». Цю систему застосовують стосовно шукачів притулку, які прибувають до країни в умовному пункті А, але не мають конкретної цілі та місця, де зупинитися. Після зупинки в тимчасовому житлі їх можуть перерозподілити до іншої федеральної землі, яка, згідно з системою розподілу, має для них місце. Але зробити це можуть лише тоді, якщо земля, до якої прибув біженець, вже досягла своєї квоти.

Тобто призупинений прийом через систему первинного розподілу означає лише, що ці землі не готові приймати біженців з інших земель, але не означає, що вони не готові приймати тих, хто приїхав до них безпосередньо.

Німеччина належить до країн, які з 24 лютого 2022 року прийняли найбільшу кількість біженців з України. Лише офіційно зафіксують прибуття з України понад 980 тисяч людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button