Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Міжнародному фестивалі Greenwich+Docklands у Лондоні показали анімовані українські мозаїки. Проєкція представлена у рамках сезону культури Велика Британія/Україна.

Фестиваль щорічно збирає понад 80 тисяч відвідувачів просто неба для перегляду театральних, хореографічних, музичних, циркових виступів та художніх інсталяцій. Цього року Україна була представлена на мистецькому заході анімованою проєкцією мозаїк Discover Ukraine: Bits Destroyed.

Discover Ukraine: Bits Destroyed — аудіовізуальна робота, створена у 2019 році та переосмислена з огляду на сьогодення. У проєкті використали зображення 56 монументальних мозаїк 1960-70-х років, більше чверті яких з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну були пошкоджені або зруйновані. Інсталяцію створили Український інститут та команда студії Rock ‘n’ Light.

Проєкт прагнув заглибити глядача у багатошаровий світ українського монументального мистецтва та привернути увагу до його збереження. Ревіталізація мозаїк через цифрову проєкцію стала можлива завдяки співпраці з фотографом Євгеном Нікіфоровим та його документальному проєкту «Українська радянська мозаїка».

Інсталяція транслювалася із музичним супроводом українського дуету Ptakh_Jung на фасаді Старого Королівського військово-морського коледжу. Упродовж чотирьох днів відвідувачі фестивалю могли ознайомитися з анімованими мозаїками Алли Горської, Григорія Пришедька, Галини Зубченко, Ади Рибачук, Володимира Мельниченка та багатьох інших українських митців.

В останній день заходу відбулася лекція «Між двох вогнів: монументальне мистецтво в Україні», яку прочитали Лізавета Герман, мистецтвознавиця та кураторка, разом з Євгеном Нікіфоровим.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button