Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Laura Thonne / Unsplash

Муніципалітет Амстердама планує накладати штрафи на власників нерухомості, яка стоїть пусткою.

Таке рішення пов’язане з серйозністю житлової кризи загалом у Нідерландах і особливо у столиці — освітньому, бізнесовому та туристичному центрі. У місті бракує вільного житла, люди ділять крихітні площі, або ж платять непомірні суми за оренду. Є й чимало тих, кому взагалі не щастить знайти дах над головою: ми вже писали про біженців, які лишаються у тимчасових притулках тому, що не можуть орендувати житло.

При цьому значна кількість житла не використовується власниками. Муніципалітет зможе змусити їх або заселитися в житло, або здати його в оренду; за необхідності місто саме визначить ринкову вартість оренди. В іншому ж разі власників штрафуватимуть на 4500 євро, а для рантьє, які заробляють орендою, штраф сягатиме 9000 євро.

«У нас надто мало житла. Забагато будинків не заселені без жодної на це причини. Я рада, що ми можемо це виправити, бо порожнє житло у такі ситуації — це невиправдано. Ми гарантуватимемо, що будинки будуть використовуватися для того, для чого вони призначені, — для проживання», — зазначає заступниця мера Зіта Пелс.

За зміни до законодавства має проголосувати міська рада у листопаді й також рішення мусить пройти громадські слухання. Якщо все буде погоджено, нові правила набудуть чинності вже першого грудня цього року й діятимуть до 2025-го.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button