Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook/stetsiuk.yurii

У Київській області запустили проєкт з будівництва безкоштовного житла для людей, які постраждали внаслідок війни, – «Дім там, де ти».

Протягом березня та квітня 2022 року команда спроєктувала перший дерев’яно-каркасний будинок з двома спальнями (для дітей та дорослих), кухнею та санвузлом. Впродовж травня та червня автори проєкту за власні кошти звели житло біля станції метро Видубичі в Києві.

Вони також отримали землю від Боярської міської ради для зведення наступних будинків і шукають фінансування для створення житла ще для п’яти сімей-переселенців.

Будинок площею 28 квадратних метрів має три окремі кімнати. Будівництво займає приблизно 12 тижнів, ще два – монтаж. Будинок із повним внутрішнім оздобленням, меблями та побутовою технікою надається для тимчасового проживання сім’ям терміном до п’яти років, плата стягуватиметься лише за комунальні послуги.

В спальнях встановлено керамічні електричні обігрівачі. В одній зі спалень є ліжко 200х140 см, великі шафи, книжкова полиця та робочий стіл.

Кухня укомплектована меблями (шафи, складний стіл, стільці, диван із вбудованими шафами), технікою (варильна поверхня, холодильник, витяжка, кондиціонер) та сантехнікою (кран, мийка).

Ванна кімната укомплектована душовою кабіною, вмивальником з тумбою, унітазом, пральною машиною, бойлером, рушникосушкою, теплою підлогою.

Організатори з сотні заявок обрали ще п’ять сімей з двома дітьми до 18 років, які терміново потребують житла. Чотири з них – з Маріуполя, п’ята – двічі вимушено переміщені особи (до 2014 року жили в Макіївці, потім – в Дружківці).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button