Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Представники Euroсities у Бучі. Фото: eurocities.eu

Минулого місяця представники Асоціації європейських міст Euroсities на чолі з мером італійської Флоренції Даріо Нарделлою відвідали Київ. Під час візиту Нарделла підписав меморандум з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком, він же й голова президії Конгресу місцевих та регіональних влад, щодо підтримки відбудови українських міст.

У меморандумі йдеться, що Eurocities планує згуртувати понад 200 великих міст Європи для реалізації проєктів реконструкції, об’єднати ресурси, включно з технічними знаннями та досвідом, відповідно до запитів про підтримку від українських колег та надати допомогу в пошуку фінансування.

За словами Нарделли, вони вже отримують зворотній зв’язок від європейських колег, які готові долучитися до відбудови.

Мер Флоренції вважає, що ця ініціатива дала поштовх створенню нового інструменту, який розвиватиме міську дипломатію та у майбутньому може стати найбільшою платформою для співпраці між містами. Він зазначив, що такий проєкт ще не запускали в історії Європи.

«Наші амбіції полягають у тому, щоб різні міста були залучені у спосіб, який їм найкраще підходить, і ми разом мобілізуємось, щоб відбудувати різні елементи громадського життя, такі як школи та лікарні, і самі будемо виступати в якості партнерів, щоб допомогти знайти належне фінансування», – розповів він.

В асоціації планують спочатку оцінити поточний стан потреб українських міст, а потім обрати декілька населених пунктів, які європейські мери та міські адміністрації зможуть підтримати. Для початку реалізації проєкту реконструкції можуть обрати Ірпінь або Бучу. В обраних містах визначать низку пошкоджених або зруйнованих будівель для відновлення. До проєкту мають намір залучити європейських архітекторів, з якими вже ведуть перемовини.


Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button