Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Перов

У Києві на Андріївському узвозі, 24 розбирають пам’ятку архітектури 1897–1899 років. Про це повідомив юрист Мапи Реновації Дмитро Перов.

За його словами, будівельники вже забили палі бетонного каркасу нової будівлі.

«На будівельному майданчику відсутній паспорт об’єкта з наявною інформацією про дозвільну документацію й захисний паркан. Роботи відбуваються за полотном намальованого історичного фасаду», – додав активіст.

Будівля має охоронний статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Будинок розташований на території «Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ».

У березні 2015 року було укладено договір купівлі-продажу споруди з ТОВ «Універсум Пласт». Згідно з документом, компанія, яка придбала будівлю, мала провести реставраційні роботи у 2015–2016 роках. Але наступного року вона взяла в «Альфа-Банку» кредит у розмірі 102 мільйони 300 тисяч гривень, віддавши у заставу будинок. «Радіо Свобода» не виключає змову фірми та банку, адже вони мають спільну адресу реєстрації на вулиці Десятинній.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button