Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23515 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ЦУМ

Цієї осені київський ЦУМ оформив вітрини за мотивами української народної спадщини з колекції Музею Івана Гончара, повідомляє MMR.

Сім вітрин присвячені темам народної архітектури, косівської кераміки, обрядів, гончарства, рушника, прикрас і традиційного побуту.

Фото: ЦУМ

Елементи та деталі відтворили вручну сучасні ремісники. Так, копії косівських тарілок і глечиків розписували 50 годин. Відтворення скрині 1909 року зайняло понад 24 години. Гуцульські майстри, які створюють репліки автентичних предметів, виготовили з липи та оздобили традиційним орнаментом свічник-трійцю.

Оформлювачі намагалися залучити вироби та майстрів із різних куточків України, щоб відобразити ідею єдності. Для декорування вітрини «Народна архітектура» привезли 20 снопів очерету з Одеси. На вітрині «Рушник» — відео, для якого відзняли столітню хату зі старого козацького хутору на Полтавщині. Автентичну стріху господар відновлював власноруч, як колись робив його дідусь.

Для повного емоційного залучення у сюжети вітрин гурт «Щука-Риба» створив саундтрек.

На фейсбук-сторінці універмагу по черзі розповідають про тему кожної вітрини, додаючи описи експонатів з музею Гончара. На самих вітринах розміщено QR-коди, які дозволяють дізнатися більше про українську матеріальну культуру. 

Всередині ЦУМу можна знайти чотири попап-зони виробів сучасного українського дизайну від брендів, які надихаються народними мотивами або працюють у народних техніках.

Світлини експонатів з колекції Музею Гончара також використали для оформлення дизайну пакетів і подарункових сертифікатів ЦУМу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button