Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Минулого тижня концентрація діоксиду азоту в повітрі Києва перевищувала норму майже вдесятеро разів. Про це повідомляється у щотижневому звіті Обсерваторії Срезневського.

З кінця серпня почалися пожежі на торф’яниках, через що столицю затягнуло смогом. Ще восьмого вересня обласне ДСНС повідомляло про гасіння вогню у Зазим’ї та Рубежівці, також горіли торф’яники біля Соснівки — це захід, північ і схід від Києва.

5-10 вересня датчики обсерваторії Срезневського показували перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту в 9,7 раза на вулиці Інженера Бородіна (ДВРЗ); у 5-6 разів біля метро «Святошин», вулицях Каунаській і Семена Скляренка; у 3-4,4 раза — на Бессарабській і площі Перемоги, а також на Оболонському проспекті; у 2-2,6 раза на Деміївській площі, бульварі Лесі Українки та на масиві Відрадному.

Також фіксувалися значні перевищення концентрацій формальдегіду — зокрема, у 6,8 раза на Деміївській площі; у 5-6 разів на вулиці Скляренка, Каунаській і бульварі Лесі Українки.

В обсерваторії констатували, що рівень забруднення повітря діоксидом азоту і формальдегідом загалом підвищився, порівняно з попереднім тижнем.

При цьому столичне ДСНС закликало медіа, які повідомили про перевищення вмісту отруйних газів у повітрі, перевіряти інформацію, пославшись на дані від 14 вересня — сьогодні вранці повітря справді чисте.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button