Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Мапа Реновації

Алекс Купер, команда якого розвиває ресторанні проєкти в Києві, Одесі й Харкові, відкриє новий заклад у колишній будівлі трамвайної диспетчерської біля Львівської площі. Про це пише The Village.

Нові орендарі планують відремонтувати будівлю, реконструкцію проводити не будуть. Купер зазначив, що хоче «створити позитивний кейс, із якого може початися відновлення району Львівської площі».

«Нічого не будемо реконструювати чи надбудовувати, просто відремонтуємо приміщення. Спільнота отримає відремонтоване приміщення, яке не буде мати вигляд закинутого, там не буде додано жодного елементу з погляду архітектури чи дизайну. Ми просто відновимо, щоб усе мало такий вигляд, як на фотографіях 1982 року», – каже Купер.

Зокрема, його команда планує провести ремонт і вставити вікна, а також відновити коричневу плитку на фасаді. Співпрацюватимуть на об’єкті зі студією I Am Design Альони Бондар, із якою Купер уже запускав Shalom на Арсенальній, освітленням займатиметься ExpoLight.

Поки використовувати планують лише перший поверх. У приміщенні відкриють новий заклад Avi, що стане мережевим варіантом ізраїльського кафе Shalom. Заклад працюватиме у форматі take away, тому посадкових місць усередині не буде. Запуск формату хочуть підготувати до кінця 2022 року. У майбутньому розглядають можливість задіяти другий поверх.

Фото: kyivmaps

Двоповерхову будівлю на початку скверу на вулиці Бульварно-Кудрявській побудували в 1982 році. Модерністське приміщення звели за проєктом архітектора Яноша Віга. Він також спроєктував київські готелі Intercontinental і Hyatt, та житловий будинок Національної академії наук на Львівській площі.

Фото: Wikimapia 

У 1996 році трамвайну лінію, що йшла зі Львівської площі, закрили, а з 2000-х років у споруді облаштували ресторан китайської кухні. Будівля стала культовим місцем після того, як у 2011 році тут розмістився Fazenda Bar, а на нижньому поверсі певний час працювала бургерна. Незвична двоповерхова будівля з круглими вікнами в центрі міста стала одним із центрів нічного життя, у «Фазенді» також виступали музиканти. Бар зачинився у 2015 році.

Читайте також: Історія культового місця: Fazenda bar

Фото: Ніко Беллік

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button