Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23578 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Бюро спадщини у Львові опублікувало світлини нещодавно відреставрованих залів Національного університету «Львівська політехніка».

Реставрація розпочалась у серпні-вересні 2015 року. Політехніка виконувала ці роботи силами кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини із залученням студентів.

Для вирішення окремих технологічних питань залучали консультантів з відповідним досвідом та проводили методичні наради. Роботи фінансував сам заклад.

Упродовж цього часу відреставрували актову залу, а також читальну залу старої бібліотеки.

Реставрація головного корпусу є частиною програмних робіт із внесення комплексу будівель Львівської політехніки як унікального архітектурного ансамблю однієї з перших вищих технічних шкіл Європи, зі збереженими історичними будівлями та їх інтер’єрами, до списку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

«Головне завдання, яке стояло перед нами – повернути втрачений вигляд головного приміщення університету, адже тут колись була зала засідань великого сенату. Разом із командою фахівців ми реставрували малярську та скульптурну декорацію зали, крок за кроком повертаючи їй автентичний вигляд, який у 1884 року реалізував художник і архітектор Іван Долинський, за задумом першого ректора, архітектора Юліана Захарієвича», – розповідав керівник реставраційного проєкту, викладач політехніки Микола Бевз.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button