Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Кадр із тизера

Днями в Україні презентували тизер ігрового фільму «Буча», який збираються знімати взимку та випустити навесні. Оглядачі розкритикували як саму ідею, так і виконання.

Сценарій написав Олександр Щур, режисером виступив Станіслав Тіунов — обидва працювали разом над комедією «Побачення у Вегасі». У сюжеті, за задумом, йтиметься про журналіста з Казахстану Костянтина Гудаускаса, який жив у Бучі й навесні 2022-го врятував із міста понад 200 людей.

«Лишень із тизера фільму “Буча” вже цілком зрозуміла його подальша якість. Така ж, як і в попередніх роботах. Я вирізала шматок – на ютубі знайдете більше. Включно з “неймовірною” грою акторів», — коментує кінооглядачка Лєна Чиченіна.

В Українській кіноакадемії вважають, що зйомки ігрового кіно про Бучу зараз виглядають як кон’юнктурне використання трагедії. Те, що зйомки проводитимуть безпосередньо на місці, — з застосуванням воєнної техніки, піротехніки, використанням форми російських військових та реконструкцією насилля — ризик повторної травматизації учасників реальних подій.

«Закликаємо кіноспільноту розпочати широку дискусію на тему доречності та етичності зйомок ігрових і комбінованих фільмів про війну», — йдеться в заяві.

Публічна дискусія, ініційована ОМКФ, відбудеться другого жовтня о 19:00 на кінофестивалі Kharkiv MeetDocs. Також на Київському тижні критики 20-26 жовтня запланована панельна дискусія з режисерами і критиками.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button