Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

В Одесі розпочали реалізацію проєкту, спрямованого на екстрену допомогу культурним інституціям в справі збереження культурної спадщини в умовах війни. Ініціаторами виступила громадська організація Museum for Change за підтримки ЮНЕСКО.

Зокрема, Одеському художньому музею, музею сучасного мистецтва Одеси та Державному архіву Одеської області допоможуть оцифровувати колекції та відомості про них, а також нададуть додаткові ресурси для зниження ризиків пошкодження фондів.

За підтримки департаменту культури Одеської ОДА створено необхідний мінімальний запас різноманітних матеріалів, що можуть знадобитися культурним інституціям у майбутньому.

Міністерство культури позначить емблемою «Блакитний щит» майже 50 культурних об’єктів. Знак Гаазької конвенції 1954 року використовується як засіб ідентифікації об’єктів культурної спадщини з метою полегшення їх ідентифікації всіма сторонами конфлікту задля зниження ризиків їх пошкодження.

Проєкт буде реалізовано протягом трьох місяців за фінансової підтримки ЮНЕСКО у розмірі 100 тисяч доларів.

Мер Генадій Труханов напередодні заявив, що історичний центр Одеси готують подати на внесення до Списку всесвітньої спадщини. Цього тижня вже всі документи можуть бути готові.

ЮНЕСКО підтримує рішення України подати номінацію історичного центру Одеси на внесення до списку всесвітньої спадщини. В агентстві ООН визнали, що культурна спадщина міста перебуває під загрозою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button