Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

16 вересня в адміністративних будівлях окупованих росіянами Луганська та Херсона сталися вибухи, внаслідок яких загинули місцеві колаборанти. Також повідомляють про вбивство «заступника мера» Бердянська.

Луганськ

Вибух пролунав у будівлі «генпрокуратури». Російські ЗМІ повідомляють, що внаслідок отриманих травм померли «генпрокурор» Сергій Горенко та його «заступниця» Катерина Стегленко. За даними російських медіа, спрацював саморобний вибуховий пристрій. 

У травні Офіс генпрокурора оголосив «генпрокурору ЛНР» та його «заступниці» підозру за статтею про колабораціонізм.

Херсон

Вибух стався у правому крилі Херсонського апеляційного суду. Російські ЗМІ повідомляють про поранення «начальниці департаменту праці» та загибель її водія. Представники окупаційної влади пишуть, що саме в цей момент тривала нарада «муніципальних голів».

«Вибух за облдержадміністрацією, якраз там будівля суду. Там знаходилось керівництво — (Сергій) Єлісеєв і все “правительство”», — повідомив Суспільному депутат облради Сергій Хлань.

У медіа цируклює інформація, що Єлісеєв — росіянин, експравцівник ФСБ, призначений окупантами «головою уряду» області — загинув, але підтвердження цьому немає. Зате його заступник, одіозний Кирило Стрємоусов, схоже, вцілів: «Сьогодні мене могло не стати, але бог мене зберіг», — написав він у телеграмі.

Бердянськ

Окупаційна влада повідомляє про вбивство «заступника мера» Бердянська Олега Бойка та його дружини Людмили. Обох убили біля їхнього гаража.

Дружина Бойка очолювала «територіальну виборчу комісію», створену для проведення «референдуму».

Наприкінці серпня у Бердянську підірвали автівку «заступника начальника ДАІ» Олександра Колеснікова. Він помер у лікарні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button