Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23615 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Кабінет Міністрів ухвалив дві постанови, які дозволять запустити оновлену програму пільгового іпотечного кредитування з жовтня. Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

Іпотека під 3% річних буде надаватися українським військовослужбовцям, правоохоронцям, педагогам, медикам та науковцям. Початковий внесок 20%, термін іпотеки до 20 років.

Загалом у межах програми можна буде придбати житло до 52,5 метра квадратних +21 метр квадратний на кожного члена сім’ї. Якщо йдеться про обласний центр, то житло має бути в будинку, що в експлуатації не більш ніж десять років. Вартість не повинна перевищувати оціночну, визначену оцінником або співробітником банку.

Директор аналітичного центру CEDOS Іван Вербицький зауважив: якщо в людини є гроші на 20% вартості житла для першого внеску, то, ймовірно, вона також має ресурси, аби орендувати житло на ринку.

«Допомогу спершу мають отримати ті, хто не має ресурсів взагалі. Спочатку треба забезпечити всім мінімальні комфортні умови (якими переобладнані шкільні спортзали і, можливо, навіть пластикові контейнерні містечка не є – хоча навіть пластикові контейнерні містечка встановлюються за донорські кошти і не всі потребуючі можуть отримати місце навіть там, черги стоять), а вже потім допомагати тим, хто в принципі й без державної допомоги справляється», – вважає він.

Якщо ж ідеться про підтримку вчителів, лікарів, науковців та інших категорій працівників публічного сектору – Вербицький пропонує підвищити їм зарплату.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button