Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23626 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Офіс генерального прокурора встановив п’ять випадків сексуального насильства проти дітей віком від чотирьох до 16 років з боку російських військових. Про це в інтерв’ю LB розповів генеральний прокурор Андрій Костін.

«Є випадки, встановлені в кримінальних провадженнях, сексуального насильства проти дітей. Встановлено п’ятеро дітей у віці від 4 до 16 років, які стали жертвами цієї категорії воєнних злочинів. Але ми всі розуміємо, що таких злочинів набагато більше, ніж я вже зазначив», – зазначив генпрокурор.

Фахівці працюють з дітьми з використанням системи «зелена кімната» – заходи для забезпечення прав і свобод дитини в ході слідчих та процесуальних дій через створення сучасних умов та впровадження європейських стандартів у спілкуванні правоохоронців з дитиною. У роботі з дітьми бере участь психолог, який знаходиться поза візуальним спостереженням, але який допомагає.

Загалом щодо сексуального насильства в Офісі генпрокурора, за словами Костіна, знаходиться декілька десятків справ.

Наразі разом з міжнародними партнерами розробляється стратегія розслідування таких злочинів.

У другому звіті «Московського механізму» ОБСЄ, в рамках якого була створена експертна місія для вивчення наслідків вторгнення Росії в Україну, були підтверджені неодноразові випадки сексуального насильства, вчиненого російськими військовими, а також масові вбивства цивільного населення, в тому числі – дітей.

Під час брифінгу ЮНІСЕФ у Женевському палаці щодо становища дітей в Україні йшлося, що війна призвела до кризи захисту дітей надзвичайних масштабів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button