Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з фейсбуку Алли Душкіної

Колишня директорка Печерського ліцею №75 Алла Душкіна, яку звинуватили у держзраді, втекла з України, повідомляє Судовий репортер.

За версією обвинувачення, 46-річна Душкіна мала проросійські погляди й передавала російським спецслужбам через посередника-росіянина інформацію про місцезнаходження ЗСУ і тероборони. У винагороду їй обіцяли посаду міністерки освіти при окупаційній владі. Жінці загрожувало 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі.

Ще у липні обвинувачену звільнили з СІЗО під заставу в 500 тисяч гривень. При цьому, як з’ясувалося, її відпустили без електронного браслета.

Після цього на судові засідання Душкіна не приходила. Зокрема, 14 липня вона пропустила суд нібито через застуду, а 20 липня жінка на автівці вже перетинала кордон з Угорщиною. При ній був закордонний паспорт, який вона мала здати слідчому.

Протягом місяця адвокат приходив на засідання сам, не повідомляючи суду, що його підзахисна вже не в Україні. Згодом виправдовувався, що сам не знав.

Однак 16 вересня Душкіна таки взяла участь у засіданні по відеозв’язку. Стверджує, що втекла через загрозу життю з боку «угрупування націоналістичного характеру»: нібито люди в масках накидали їй на голову мішок і вивозили в ліс.

«”Швидка” вивозила мене за кордон. Я була в тяжкому стані, — заявила Душкіна. — Я нікуди не втекла, я обов’язково повернуся, як тільки вилікуюся».

На суді вона відмовилася називати, хто вніс за неї заставу в пів мільйона: «Збирали гроші по 100 гривень всі, хто міг». Водночас, за інформацією прокуратури, заставодавцем є її син, який також перебуває за кордоном.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button