Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: rada-uzhgorod.gov.ua

Будівельна компанія Isatex Invest Group з Мелітополя, яка на початку війни релокувалася на Закарпаття, перетворює старий машинобудівний завод «Тиса» в Ужгороді на соціальне житло, йдеться у сюжеті програми «Деталі 21». Водночас в міськраді заявили, що реконструкція проводиться незаконно.

Збудований 1959 року машинобудівний завод «Тиса» має площу десять тисяч квадратних метрів. З них сім з половиною тисяч планують реконструювати під 160 квартир. Нове житло розраховане насамперед на внутрішньо переміщених осіб, повідомляють в компанії. Квартирами вже цікавляться інвестори, які хочуть викупити їх для подальшої здачі в оренду.

Проєкт Тиса Renovation

У кожній квартирі передбачені санвузол, спальня, дитяча кімната та кухня, на якій можна поставити диван чи стіл зі стільцями. Ремонтні роботи триватимуть ще декілька місяців, а перших мешканців планують заселити в грудні.

Натомість у міськраді заявили, що за вказаною адресою, ймовірно, здійснюється самовільна реконструкція будівлі зі зміною функціонального призначення будівлі без отримання дозволів. Територія забудови не передбачає розміщення такого типу призначення будівель та не відповідає цільовому призначенню земельної ділянки. Тобто наміри забудови не відповідають містобудівній документації. Міськрада звернулася до прокуратури із проханням заборонити виконання будівельних робіт.

Зазвичай, якщо будівництво чи реконструкція під житло проводиться без зміни цільового призначення, то майбутні власники муситисуть платити за комунальні послуги за вищими тарифами для юридичних осіб. Крім того, можуть виникнути проблеми з правом власності на такий об’єкт. Перед купівлею треба обов’язково порадитись з юристом та оцінити ризики.

На сторінці Тиса Renovation в Facebook йдеться, що вартість квадратного метра 650 доларів – без ремонту, 900 доларів – з ремонтом. Квартиру пропонують взяти в кредит під 10% річних.

У компанії заявляють, що житло створене для вимушених переселенців – «проєкт для українців за кордоном, які були змушені виїхати через військову агресію РФ, але бажають повернутись в рідну країну та потребують житла в безпечному місці».« Вони стверджують, апарт-комплекс знаходиться у «найбезпечнішому місці на прикордонні України, що під захистом Європейської ППО».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button