Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: megh bhatt / Unsplash

Від липня жителі індійського мегаполіса Мумбаї виходять на протести проти будівництва метро, повідомляє Bloomberg CityLab.

Йдеться про продовження блакитної гілки мережі до лісу Аарі, який вважають «легенями» 20-мільйонного міста. Вже зараз зелена зона поступово забудовується, а відкриття нових станцій зробить забудову неминучою. Та й саме будівництво відрізка передбачає знищення понад 2700 дерев.

Google Maps

Система швидкісного рейкового транспорту Мумбая налічує 14 ліній. Продовження на північ третьої, блакитної лінії стане першим у місті підземним відрізком метро.

Мережа перевантажена — щодня понад вісім мільйонів пасажирів намагаються втиснутися у вагони. Складно повірити у ці цифри, але це офіційні дані поліції: в мумбайському метро гине приблизно чотири людини щодня — пасажири випадають з переповнених потягів або намагаються перебігти через рейки. При цьому до пандемії ці цифри були ще більші.

Фото: Devarya Ruparelia / Unsplash

Одночасно погіршується ситуація з заторами. Місцева влада сподівається, що спорудження нових станцій розвантажить дороги.

Проєкт продовження блакитної гілки обговорюється з 2014 року, та на деякий час від його реалізації відмовилися під тиском екоактивістів. Цього літа відбулися зміни у владі, й до ідеї будувати метро знов повернулися. Зараз питання розглядає Верховний суд. Залежно від рішення, не лише будівництво може бути скасовано, але й ліс може отримати охоронний статус.

Аарі розташовано лише за 30 кілометрах від центру Мумбая, та цій зеленій зоні досі вдавалося вберегтися від забудови. Цьому сприяло те, що територія належить державним підприємствам, що займаються молочарством.

Ліс наповнений різноманітною фауною, серед якої вирізняються леопарди. Також тут є поселення традиційної громади адівасі. Чиновники порахували, що для реалізації проєкту метро потрібно переселити понад 700 родин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button