Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23631 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Близько 150 вимушених переселенців отримають тимчасове житло у Самборі на Львівщині. Для них відремонтують приміщення колишньої поліклініки, яке зараз не використовують, повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Обласна адміністрація підписала з Самбірською міськрадою та благодійною організацією «Мальтійська служба допомоги» відповідний меморандум. Остання за свій кошт відремонтує приміщення колишньої поліклініки на трьох поверхах. Попередня вартість ремонту – 15 мільйонів гривень. Після завершення війни ця будівля залишиться у власності Самбірської громади.

За словами Павла Тітка, керівника Мальтійської служби допомоги, невдовзі там почнуться демонтажні роботи, опісля – ремонт комунікацій, заміна інженерних мереж, заміна вікон на енергозберігаючі, ремонт покрівлі, ремонт та облаштування житлових кімнат. Прихисток буде розрахований на проживання 130-150 людей. У ньому будуть повністю обладнані кімнати (ліжка, матраци, шафи, тумбочки тощо), а на кожному поверсі передбачені їдальні, душі, туалети.

Кількість офіційно зареєстрованих вимушених переселенців в області становить 250 тисяч осіб, з них 75 тисяч – діти. У Самбірській громаді зараз проживають понад 3,5 тисячі біженців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button