Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фотр: unsplash

Офіси, які під час опалювального сезону користуються виключно централізованою міською системою опалення, можуть закрити на зиму. Про це пише Інтерфакс-Україна.

За словами експерта консалтингової компанії CBRE Ukraine Георгія Ніколаєва, Київ взимку пріоритетніше опалюватиме житлові будинки, критичну інфраструктуру, лікарні, дитячі садочки чи школи. Вирішенням такої ситуації може бути віддалена робота працівників під час сильних морозів.

Для вирішення проблеми бізнес-центри зможуть виконувати системи альтернативного опалення та кондиціонування, які здатні працювати в режимі теплового насоса, вважає Ніколаєв. Зокрема, сучасні системи кондиціювання, встановлені у бізнес-центрах, можуть працювати як система опалення до настання значних морозів нижче -10-12 градусів. Однак за сильних морозів потрібно буде частково використати стандартне опалення від газової котельні чи міської ТЕЦ.

У Києві є певна кількість офісних будівель, які як альтернатива системі газопостачання, мають палетні котельні і планують їх використовувати цього опалювального сезону.

Ще один варіант – «зимовий офіс». За даними Ніколаєва, на ринку є орендодавці, які пропонують своїм орендарям на час зимового сезону переїхати до інших офісних будівель, де можна забезпечити достатній рівень опалення завдяки таким котельням.

Експерт вважає, що сонячні електростанції на дахах також можуть бути одним із альтернативних джерел відновлюваної електрики для потреб бізнес-центрів. «Але зараз вони не мають достатнього рівня потужності, щоб повноцінно забезпечити електроенергією хоча б один поверх сучасного бізнес-центру».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button