Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

На сайті петицій до Київради з’явилася пропозиція звільнити весь керівний склад Київпастрансу.

Автор петиції Олександр Куранда наголошує, що водіям постійно затримують заробітну плату, а умови праці — коли на багатьох маршрутах працівники навіть не мають можливості сходити до вбиральні — так і не покращилися.

Також зазначається, що керівництво Київпастрансу ігнорує й потреби пасажирів: «Влада міста заявляє, що транспорт курсує до 22 години, але забуває, що на багатьох маршрутах, скористатися громадським транспортом після 21 години практично не можливо, бо з 21 години весь транспорт починає прямувати в депо».

Влітку транспортний активіст Олександр Гречко заявляв, що підприємство скоротило зарплати водіїв утричі: з 25 тисяч до 8 тисяч гривень. 

На початку року ЕП публікувало дані того ж Київпастрансу щодо пасажиропотоку — з 2017 року кількість користувачів громадського транспорту Києва впала майже наполовину. Якщо у 2017 році наземний транспорт перевіз 453 мільйонів осіб, то за два роки ця кількість зменшилася до 389 мільйонів, а під час пандемії — до 212 мільйонів.

Коли після відступу російської армії з-під Києва в місті почала налагоджуватися робота громадського транспорту, міська влада запровадила нове обмеження: під час повітряних тривог автобуси й тролейбуси мусять зупинятися і висаджувати пасажирів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button