Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/sveta.korolenok

Фірма «Голосіївські вежі» поновила спроби збудувати дві житлові багатоповерхівки впритул до національного парку «Голосіївський». При цьому будматеріали забудовник привіз на вантажівці з наліпками ЗСУ. Про це «Хмарочосу» повідомила мешканка сусіднього будинку Варя Боброва.

Між будинками 9 та 11 на вулиці Генерала Родимцева компанія з 2005 року планує звести житловий комплекс із двох 24-поверхівок. Місцеві жителі чинять спротив, але забудовнику вдавалося через суд продовжувати оренду. Чинний договір спливає у січні наступного року.

Будівельний майданчик розташовано у двадцяти метрах від межі Голосіївського парку, в той час як законодавство забороняє будувати ближче ніж за 250 метрів. Торік Київблагоустрій зніс гаражі, а зараз забудовник обніс парканом погреби місцевих жителів. Боброва розповідає, що там літні жінки зберігають мішки з картоплею й зараз навіть не можуть їх забрати. Ділянку, за її словами, оточено деревами, зокрема столітніми дубами.

Фото: facebook.com/sveta.korolenok

27 вересня забудовник підігнав КАМАЗ з наліпками ЗСУ та перепусткою Нацгвардії на лобовому склі. На причепі, за словами Бобрової, прикріплено фальшивий номер, під яким — російські номери, що вказують на те, що автівка може бути трофейною.

На цій ділянці також розташовано водонапірну вежу 1955 року, яку місцеві жителі хотіли би бачити пам’яткою архітектури та туристичним об’єктом. Вона розташована на третій по висоті місцині Києва, висота лісової гори з вежею — понад 192 метри. На вежі, зокрема, є круговий балкон, який міг би стати оглядовим майданчиком. Вежа є вланістю Національного університету біоресурсів.

Фото: facebook.com/sveta.korolenok

Зараз, за словами Бобрової, в забудовника є документи на встановлення будівельного паркану (картка на порушення благоустрою), а також містобудівні умови. Дозволу на будівництво ще торік компанія не мала. Чи міг забудовник за цей час отримати дозвіл, немає змоги перевірити, оскільки закрито реєстри.

Ділянка в лютому 2022 року. Фото: kiev.segodnya.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button