Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з фейсбук-сторінки Івана Богдана

Гендиректор найбільшої української інтернет-книгарні Yakaboo Іван Богдан відсотронений від управління компанією після того, як опинився в епіцентрі скандалу, пожартувавши про читачок. Сексистський жарт пролунав 28 вересня під час онлайн-дискусії учасників книжкової індустрії, організованої Ковальською.

«Більше купують жінки. Як завжди, витрачають кошти, які заробляють чоловіки», — прокоментував Богдан аудиторію платформи Yakaboo.

Спершу гендиректор обмежився кількома коментарями в гілках обговорень у фейсбуку та тіктоці. Зокрема, під відео TikTok-блогерки bezkhvosta.books він пояснив свій жарт тим, що нібито згадав, в яку суму йому обходиться захоплення дружини книжками.

Щойно Yakaboo випустила заяву, в якій назвала висловлювання гендиректора «не сумісним із цінностями, культурою та поглядами» компанії. Через це вирішили відсторонити Богдана від управління.

«Іван Богдан відсторонений від управління компанією. Тимчасово функції СЕО Yakaboo виконуватиме директорка з операційної діяльності Олена Безугла. Від імені Yakaboo приносимо свої вибачення», — йдеться в заяві книгарні.

У 2019 році виник скандал з Yakaboo через співпрацю крамниці з російськими видавництвами, зокрема з компанією «Альпіна Паблішер». Низка читачів почали бойкотувати книгарню та понижувати рейтинг у Google.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button