Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Банер з роботою мисткині Олени Субач «Місце для». Фото: Іван Костик

У Львові громадський простір біля центру сучасного мистецтва Jam Factory Art Center замостять автентичною бруківкою. Про це повідомляє міськрада.

Личаківській районній адміністрації передали 750 квадратних метрів бруківки, отриманої при реконструкції вулиці Богдана Хмельницького. Її використають для облаштування території загального користування на перехресті вулиць Хмельницького, 124 та Новознесенська, 1.

Керівник Личаківської районної адміністрації Орест Тимчишин пояснив, що йдеться про простір біля «Фабрики повидла».

«Ця територія – між земельною ділянкою Фабрики повидла і тротуаром. І коли після реконструкції Фабрики повидла демонтують огорожу, нам потрібно буде замостити цей простір. Прийнято рішення влаштувати тут автентичну бруківку. Таким чином, ця бруківка, демонтована з проїзної частити вулиці Богдана Хмельницького, повернеться сюди ж, але вже на громадський простір» – розповів Тимчишин.

Як відомо, архітектурне бюро Balbek Bureau виграло конкурс на кращу дизайн-концепцію ревіталізації індустріального простору «Фабрики повидла».

У 1872 році на місці «Фабрики повидла» був завод спиртових напоїв «Йозеф Кронік і син». Будівля пережила пожежі та дві Світові війни. У радянські часи фабрику перекваліфікували в «Оптову базу переробки овочів і фруктів». Мешканці Підзамче назвали її «Фабрика повидла». 2001 року підприємство закрили, а 2015 будівлю придбала організація Harald Binder Cultural Enterprises.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button