Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: scanpix.dk

Через пошкодження газопроводу «Північний потік» утворився 700-метровий басейн киплячої води в Балтійському морі. Це може спричинити кліматичну катастрофу, повідомляє Bloomberg.

За оцінками уряду Німеччини, в результаті викидів в атмосферу потрапило близько 300 тисяч тонн метану. Ця кількість газу матиме приблизно такий же вплив на клімат, як викиди приблизно п’яти мільйонів автомобілів у США за 20 років.

На відміну від нафти, виток газу матиме значно менший вплив на морську флору та фауну, але все одно завдасть непоправної шкоди природі, прискоривши зміни клімату.

26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Фахівці зафіксували відразу три витоки газу в різних місцях.

Причина трьох майже одночасних розривів трубопроводу не була підтверджена, але урядовці з Німеччини та США заявили, що інцидент схожий на диверсію.

Оператор «Північний потік-1» заявив, що за один день підводні трубопроводи одночасно отримали «безпрецедентні» ушкодження. У заяві йдеться, що на трубопроводах немає механізмів стримування, тому весь вміст труб, ймовірно, витече.

Сейсмологи Данії та Швеції підтвердили, що зареєстрували два потужні вибухи, які пролунали в понеділок в районі місця витоку. Сейсмологи з Упсальського університету Швеції повідомили, що другий, потужніший вибух еквівалентний більш ніж 100 кг тротилу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button