Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter.com/f_pilla

В одній з початкових шкіл Дубліна, що в районі Гарольд-Кросс, відкрили «велосипедну бібліотеку», повідомляє ірландська телерадіокомпанія RTE.

Батьки учнів можуть безкоштовно позичати електровелосипеди, велосипеди з візочками та складані ровери. Таким чином містян хочуть заохотити пересідати на екологічніший транспорт.

Якщо звичайний велосипед коштує недорого, то вартість електричного чи вантажного байка — кілька тисяч євро — відлякує потенційних покупців. Але користуючись таким велосипедом певний час і зрозумівши його переваги, ймовірно, хтось згодом захоче інвестувати в цей транспорт.

Фото: RTE

Піт Драмм і Мері Моран обрали електровелосипед, щоб забрати зі школи доньку Ненсі. «Це краще, ніж їхати до школи машиною, і ще маємо можливість протестувати електровелосипед, не витрачаючи дві штуки, чи скільки він там коштує. Можливо, їздитимемо й на довші відстані, до бабусі, у парк, не сідаючи в автівку», — каже Піт.

Мері розповідає, що якось жила в американському місті, яке було дуже зручним і безпечним для велопоїздок. На вузьких вуличках Дубліна вона почувається менш впевнено. На її думку, електричні та вантажні велосипеди додають відчуття надійності порівняно зі звичайними.

Кормаку Діну зручніше зі складаним велосипедом. Він і раніше часто їздив до школи на велосипеді з дітьми, а також користувався автобусом і автомобілем. Складаний ровер дозволяє за необхідності продовжити шлях іншим видом транспорту.

Пілотний проєкт ініціював Франческо Пілла, професор-урбаніст з Університетського коледжу Дубліна, а профінансувала Європейська комісія. Пілла сподівається, що подібні велобібліотеки з’являтимуться і в інших школах Ірландії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button