Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Junya Ishigami + Associates

В японському місті Убе збудували підземний будинок із рестораном за проєктом Дзюн’ї Ісіґамі, повідомляє Dezeen.

Проєкт він розробив для свого давнього друга, шеф-кухаря Мотонорі Хірати.

Архітектор вдався до незвичного підходу: в отвори в ґрунті було залито бетон, потім землю прибрали.

Спершу Ісіґамі планував змити землю з утворених бетонних сталагмітів, але текстура йому настільки сподобалася, що вирішено було її залишити. Щоб поверхня арок не розмивалася, її закріпили, «використавши японський метод відновлення земляних стін».

Згори площину пофарбували у білий колір. Денне світло потрапляє з боків та крізт три отвори в «даху». Приміщення від підземного «подвір’я» відмежовує засклення арок.

У вітальні замість звичної канапи зі столиком — заглиблення. У години, коли ресторан зачинено, родина використовує ці приміщення як додаткову вітальню. Діти також роблять за столами домашню роботу.

Дзюн’я Ісіґамі раніше працював у відомому японському бюро SANAA, а 2006 року заснував власну компанію.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Comments are closed.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button