Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Oles Oliinyk

Від сьогодні, першого жовтня, у Києві запустили два нові автобусні маршрути, схеми руху яких майже збігаються з рекомендаціями Світового банку.

Новий маршрут №25 пролягатиме від залізничної станції «Київ-Волинський» до Національного музею історії України в Другій світовій війні. Він поєднає Відрадний і Караваєві Дачі з Севастопольською площею, Палацом «Україна», Печерськом і станцією метро «Арсенальна».

Як коментує ініціатива «Пасажири Києва», маршрут має багато «вузьких» місць, таких як вулиці Коновальця, Федорова, Індустріальний шляхопровід, тому варто очікувати суттєвих затримок у пікові години.

Автобус №44 курсуватиме від вулиці Милославської на Троєщині до метро «Лівобережна» та Березняків. На маршруті їздитимуть шість дизельних автобусів Mercedes-Benz O530 Citaro, які Київ отримав від Риги як допомогу ще в травні.

Інтервали на обох нових маршрутах надто великі — 20-25 хвилин навіть у пікові години робочого дня. Хоча пасажиропотік у Києві майже повністю відновився, наземний транспорт курсує у чотири-п’ять разів рідше, ніж до російського вторгнення.

У КМДА також анонсували запуск маршруту №15 від вулиці Метрологічної у Феофанії до Деміївської площі — на заміну маршрутці №444. Маршрутка, втім, ходила до Арсенальної площі.

Автобуси з Риги та Німеччини

«Пасажири Києва» зазначають, що «гуманітарні» автобуси, які запускають на маршруті №44, п’ять місяців не виходили в місто і «знайшлися» лише після розголосу.

Фото: Oles Oliinyk

Як додають у КМДА, загалом сьогодні на маршрути випускають 11 ризьких автобусів. Ще п’ять додадуть до рухомого складу міських маршрутів 35, 54 та 95.

Крім того, 17 автобусів, отриманих з Німеччини, вийдуть на маршрути через два тижні.

Нагадаємо, експерти Світового банку розробили рекомендації з покращення роботи громадського транспорту Києва ще у 2015 році на основі транспортної моделі, створеної компанією А+С Україна на чолі з Дмитром Беспаловим.


Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button