Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Нова державна програма доступного кредитування для громадян «єОселя» запрацювала в тестовому режимі. Наразі продовжується робота над її технічною частиною, щоб можна було запустити у додатку «Дія», повідомило Міністерство економіки.

За допомогою програми українці зможуть оформити пільговий кредит на купівлю житла з початковим внеском від 20% та строком до 20 років на вигідних умовах. Планується запустити програму у другій половині жовтня 2022 року.

П’ять банків погодилися брати участь у програмі: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Банк Глобус, Скай банк. Отримати кредити зможуть спочатку представники пільгових категорій: військові, співробітники правоохоронних органів, педагоги, науковці, медики. Іпотечна ставка для них становитиме 3%, а термін іпотеки – до 20 років. При цьому мінімальний початковий внесок становитиме 20% вартості житла.

Вже з наступного року подати заявку в «єОселі» зможуть усі українці, які відповідатимуть певним критеріям, ставка буде пільговою, але становитиме 7% річних.

У межах програми можна буде придбати житло до 52,5 метра квадратних +21 метр квадратний на кожного члена сім’ї. Якщо йдеться про обласний центр, то житло має бути в будинку, що в експлуатації не більш ніж десять років. Вартість не повинна перевищувати оцінну, визначену оцінником або співробітником банку.

Житло застрахують від ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження на повну оцінну вартість.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button