Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вalbek bureau створило концепцію меморіального історико-архітектурного комплексу навколо зруйнованого мосту біля Ірпеня – «Відкритий перелом».

Архітектори запропонували зберегти «перелом» мосту й «перетворити больові точки на точки тяжіння».

«Ми вважаємо доречним зберегти це місце в майже первинному вигляді та не множити нові архітектурні образи. Естетизація та творчість тут недоречні. Головне – відтворити функцію в об’ємі. Вибух і пов’язані з ним події самі визначили вибір матеріалів. Ми не додаємо нічого зайвого. Бетон – це зруйновані мостові опори, гравій – кам’яні воронки від снарядів, кортенова сталь – згорілі під обстрілами автомобілі», – йдеться в описі концепції.

Фахівці зробили фотограметрію, яка допоможе розчистити річище річки, зробити берегоукріплення та повернути фрагменти на їхнє первинне місце.

Обабіч розлому хочуть облаштувати оглядові майданчики, а на місці тимчасової переправи звести пішохідний міст. При цьому набережну вздовж річки планують подовжити до мосту.

Згідно з концепцією, пропонується облаштувати три оглядові майданчики, які з’єднали між собою. Нижній майданчик, до якого вестиме пішохідний міст, стане вузлом, який об’єднає новий меморіал із дійсною набережною. Акцентною точкою цієї зони стане стела з інформаційною довідкою.

Проєкт «Відкритий перелом» розроблений на волонтерських засадах із власної ініціативи Balbek Bureau. До 30 жовтня Міністерство культури пропонує долучитися до обговорення цього проєкту.


Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button