Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Оперативне командування Південь

Повітряні тривоги в Україні можуть тривати довше через те, що Росія стала частіше застосовувати іранські дрони-камікадзе, попередив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє УП.

«Працюють дрони-камікадзе, які нещодавно завезли на територію Білорусі. Чому так довго тривоги? Одразу поясню це мешканцям західних областей та інших. Тому що швидкість дрона не є високою: 120-150 кілометрів на годину. Він довго летить і може коригувати маршрут», — зазначив Ігнат.

Розвідка інформує, що росіяни перекидають на територію Білорусі дрони Shahed-136, що використовуються армією окупантів під назвою «Герань-2», — як припускають деякі воєнні оглядачі, Росія могла налагодити в себе їх виробництво.

Станом на 10 жовтня до Білорусі було завезено 32 іранських дронів, до 14 жовтня планується завезти ще вісім.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що за даними української розвідки, Росія замовила в Ірана 2400 дронів Shahed.

Вранці 13 жовтня Київська обласна адміністрація повідомляє про удари по одній із громад області, попередньо, дронами-камікадзе.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button