Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23645 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З раннього дитинства Аскольд грається на дитячому майданчику у парку імені Шевченка, в який десятого жовтня влучила ракета. На місці улюбленої гойдалки дев’ятирічного хлопчика тепер вирва від ракети, йдеться в сюжеті німецького телеканалу Das Erste.

«Для мене було дуже боляче. Я просто не міг уявити, що це сталося. Я думав, що таке ніколи не станеться, що ці гойдалки зламаються, але не вибухнуть», – розповідає хлопчик журналісту Василю Голоду.

На питання журналіста, чи хлопчику не страшно, він відповів: «Ні, тому що я українець, а українцям нічого не страшно. Тому і мені нічого не страшно».

За словами Аскольда, він бачив страшніші події: «Я бачив, коли їхав в Бучу, прострелені будинки, я бачив кулі, там також були пробиті кулями церкви».

Вранці десятого жовтня російські війська масовано обстріляли Київ. Вибухи були в Шевченківському, Святошинському, Голосіївському та Деснянському районах. Одна з ракет влучила в дитячий майданчик у парку Шевченка. Парку, якому вже понад 160 років, завдали збитків на 2,25 мільйона гривень.

Внаслідок бомбардувань було знищено шість дерев, ще п’ять каштанів пошкоджено, знищено газон площею понад 106 квадратних метрів. За словами Короля, є імовірність забруднення ґрунту – експерти вже взяли пробу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button